Restaurants in Enschede

Restaurants in Enschede

Een avondje heerlijk uiteten in Enschede? Dan ben je op het goede adres. Enschede heeft veel restaurants met lekker eten en mooie locaties. De stad in het oosten heeft geen Michelin ster restaurants, maar wel een aantal die daarvoor strijden. Lees snel verder!

1. Restaurant Joann

Restaurant Joann
Restaurant Joann © Google Maps

De duidelijke eerste plek gaat naar Restaurant Joann. Het restaurant strijdt al een tijdje voor een Michelin ster met haar internationale, eigentijdse en bijzondere gerechten. Prijzig, maar een echte beleving die je nooit meer zult vergeten.

RestaurantJoann
Prijs€/€€/€€€
Soort keukenInternationeel
LocatieCentrum

2. Verso

Restaurant Verso
Verso © Google Maps

Verso is een Italiaans restaurant (staat ook in onze beste Italiaanse restaurants lijst) net buiten het centrum van Enschede. Het restaurant is vooral ingericht met materialen en designs van Italiaanse ontwerpers, dat maakt het zo speciaal. En dan moet je nog beginnen met eten…

RestaurantVerso
Prijs€/€€/€€€
Soort keukenItaliaans
LocatieNet buiten het centrum

3. Café Soleil

Café Soleil is een relatief nieuw restaurant in Enschede. Het restaurant is gevormd vanuit meerdere koks die voorheen bij andere bekende restaurants in Enschede eten hebben geserveerd. Het is een klein en knus restaurant met bijzondere en culinaire gerechten.

RestaurantCafé Soleil
Prijs€/€€/€€€
Soort keukenInternationaal
LocatieCentrum

4. Sapori e Ricordi

Sapori e Ricordi © Google Maps

Sapori e Ricordi is een speciaal restaurant in het lijstje. De Italiaanse eetgelegenheid wordt namelijk met liefde gerund door Rosa en haar twee dochters Dominique en Irene. Rosa kookt zoals zij het van vroeger uit geleerd heeft van haar moeder en oma. Het restaurant staat bekend om haar eenvoud en je kunt hier niet zelf kiezen wat je eet.

RestaurantSapori e Ricordi
Prijs€/€€/€€€
Soort keukenItaliaans
LocatieCentrum

5. El Gaucho

El Gaucho noemt zichzelf een top 3 restaurant in Enschede. In ons lijstje staat het restaurant echter op plek vijf. Je kunt hier heerlijke grillspecialiteiten eten zoals spareribs, entrecote of ribeye. Naast het lekkere eten hangt er een echte gezellige sfeer die wordt uitgedragen door het familiebedrijf dat het restaurant runt.

RestaurantEl Gaucho
Prijs€/€€/€€€
Soort keukenGrill
LocatieCentrum

6. Sorrentino

Sorrentino © Google Maps

Sorrentino is zo’n restaurant die je voor je ziet als je denkt aan een klein gezellig Italiaans restaurantje. Het is klein, je kunt de keuken inkijken en het meeste personeel is ook Italiaans. Bestel hier heerlijke pasta’s, pizza’s en Italiaanse desserts. Ook is het mogelijk om voor een verrassingmenu te gaan.

RestaurantSorrentino
Prijs/€€/€€€
Soort keukenItaliaans
LocatieCentrum

7. Bluff

Bluff © Google Maps

Bluff zit midden in het centrum op de Oude markt in Enschede. Naast dat je hier heerlijk kunt eten is dit een van de meest gezellige terrasjes in Enschede. Voor leuke voorgerechtjes, burgers en zelfs cocktails zit je hier goed.

RestaurantBluff
Prijs/€€/€€€
Soort keukenInternationaal
LocatieCentrum

8. Bistro en wijnbar Bruut

BRUUT
Bruut © Google Maps

Bruut valt onder de categorie culinair eten. Daarnaast staan ze ook bekend om hun wijnbar. Met meer dan 100 wijnen kom je hier waarschijnlijk niet nuchter de deur uit! Het restaurant is, net als de meeste restaurants in dit lijstje, te vinden in het centrum van Enschede.

RestaurantBistro en wijnbar Bruut
Prijs€/€€/€€€
Soort keukenInternationaal
LocatieCentrum

9. Restaurant de Stadsgracht

Restaurant de Stadsgracht
De Stadsgracht © Google Maps

Restaurant de Stadsgracht zit bijna naast Bistro Bruut en is een relatief onbekend restaurant in Enschede. Dit restaurant staat bekend om haar kleine kaart. En over het algemeen is dat een goed teken bij restaurants. Daarnaast kun je hier uren tafelen en is het personeel zeer vriendelijk.

RestaurantRestaurant de Stadsgracht
Prijs€/€€/€€€
Soort keukenInternationaal
LocatieCentrum

10. Loetje

Loetje Enschede
Loetje © Google Maps

Loetje, de laatste in deze lijst, maar waarschijnlijk niet de minst bekende. Loetje zit in meerdere steden in Nederland en is bekend om haar overheerlijke biefstuk. Dit is het enige restaurant wat niet echt midden in het centrum zit, maar net iets daarbuiten. Dat maakt het niet minder, want Loetje zit aan het Volkspark. Gegarandeerd goed uitzicht dus!

RestaurantLoetje
Prijs€/€€/€€€
Soort keukenInternationaal
LocatieBuiten het centrum
5/5 - (2 stemmen)
Picture of Hein
Hein
Hein is een geboren en getogen Enschedeër en vertelt je graag alles over zijn stad. Vragen, feedback of opmerkingen over de artikelen? Mail dan naar info@123enschede.nl
Of lees ook:
Sushi Enschede
Sushi Enschede

Wie houdt er nou niet van sushi? Nee, precies, iedereen is gek op de Japanse gerechten. Ook in Enschede is sushi erg geliefd. Vandaar dat

Lees verder »
Dit krijg je:
Bedrijf aanmelden

Meld jouw bedrijf vandaag nog aan. Je krijgt binnen 24 uur reactie met een prijsvoorstel.